Vrijwilligers

De Hof van Wouw is voor het onderhoud van haar Tuin der Hesperiden, het organiseren van activiteiten, het rondleiden van bezoekers, voorlichting en publiciteit voor een belangrijk deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.

Voor de organisatie van al deze activiteiten zijn een PR-commissie en een Tuin-commissie in het leven geroepen. De PR-commissie verzorgt het drukwerk en de website, organiseert publieksevenementen, onderhoudt contacten met de media etc. De Tuin-commissie regelt de beplanting en het onderhoud van de fruitbomen, de vergeten groenten en kruiden in de Tuin der Hesperiden en begeleidt nieuwe vrijwilligers met groene vingers. Ook de gidsen, die bezoekers tijdens evenementen rondleiden over de hof en de tuin (of tijdens geboekte rondleidingen), onderhouden goed onderling contact.

Bovendien zijn er enthousiaste vrijwilligers die zich bij evenementen inzetten voor de catering op het terras. In het  oogstseizoen van de Tuin der Hesperiden staat een vrijwillige inmaakploeg wekenlang met rode konen te schillen, te pellen en te koken om alle fruit en noten op originele wijze in te maken. Met als resultaat een keur aan chutneys, jams, noten in honing, peren in earl grey thee en andere heerlijkheden. Vanaf 2013 komt daar ook nog de honing bij van de jonge bijenvolkjes die sinds 2012 met veel plezier op de Hof verblijven.

De Hof van Wouw koestert haar vrijwilligers; er is altijd koffie of thee en tijd voor een praatje, tijdens evenementen wordt ook de inwendige mens verzorgd en 1x per jaar wordt er een borrel georganiseerd. Daarnaast hebben de vrijwilligers recht op een PEP-pas, waarmee korting wordt gegeven op diverse uitjes.

Toch komen we altijd handen en hoofden tekort!! Nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom! Vindt u het leuk om uw ervaring in te zetten voor de Hof van Wouw, neemt u dan contact op via dit formulier.