Smaaklessen Week van de Smaak 2019

Kies rechts in het menu het inschrijfformulier voor de basisles of voor de gevorderde les (voor mobiele telefoons linksboven).

13 jaar geleden is de eerste landelijke Week van de Smaak georganiseerd om gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Daarbij staan begrippen als ambachtelijk, seizoensgebonden, natuurzuiver, duurzaam en streekgebonden hoog op de lijst. Het verbindende element tussen deze begrippen is smaak.
In de Hof Van Wouw sluiten wij met onze lessen voor de groepen 7 en 8 van de Haagse basisscholen aan op deze begrippen door gebruik te maken van onze groentekas, van de eigen moestuin en het biologische beheer daarvan, waardoor deze natuurzuivere producten in onze lessen gebruikt kunnen worden. Door het gebruik van de producten uit eigen tuin werken we ook vanzelf seizoensgebonden.
Ook in 2019 biedt de Hof van Wouw weer een educatief programma aan, ontwikkeld voor de Week van de Smaak. Graag bieden wij de groepen 7 en/of 8 van uw school dit jaar opnieuw de gelegenheid mee te doen.

Wij bieden twee programma’s aan. De les voor groep 8 is bedoeld voor klassen die als groep 7 al de smaaklessen in de Hof van Wouw hebben gevolgd. Voor het geven van de lessen hebben we twee weken gereserveerd, te weten van 23 september tot en met 4 oktober 2019.

Programma groep 7

Smaakles in de week van 23 t/m 27 september 2019

groep 7

Voor groep 7 hebben we de “Smaakles” ontwikkeld, waarbij we vooral de zintuigen van de kinderen aan het werk zetten om te ervaren hoe smaak zich bepaalt. Na een korte theorieles gaan we praktisch aan de gang met proefjes. We laten letterlijk en figuurlijk de zintuigen 'prikkelen' waardoor de kinderen op een leuke manier meer leren over de relatie tussen hun zintuigen en smaak.
De les duurt ca. vijf kwartier.

 

 Programma groep 8

Waar komt jouw eten vandaan in de week van 30 september t/m 4 oktober 2019

groep 8

 

 

Waar komt het eten dat je dagelijks eet vandaan? Van dichtbij of van ver, en hoe is het hier gekomen? Hoe is het geteeld? Met gif en bestrijdingsmiddelen of juist niet? En hoe hebben de dieren geleefd? Moesten er kinderen werken voor jouw eten? Begrippen als biologisch en fair trade en seizoengroenten worden toegelicht. De leerlingen krijgen eerst een inleiding op het thema, gaan dan zelf kijken in de tuin wat er zoal groeit en daarna oogsten. Vervolgens gaan zij er mee koken. Dit was vorig jaar een groot succes! In het proeven van verschillende producten aan de “marktkraam” komen theorie en praktijk verder samen. Hoe smaken bijv. biologische chips? De les duurt ca. 1 ½ uur.

Leskosten en aanmelden

De leskosten bedragen € 85, - per groep per les.

Ook de vrijwilligers van de Hof van Wouw hebben weer zin in de Week van de Smaak 2019 en hopen van harte u en de leerlingen van uw school te mogen verwelkomen in de Hof.